Böcker om akvarellmåleri

Ny bok av Maria Ginzburg \"Painting Prague in Watercolor\". Pris 150 SEK + porto.

Om du är intresserad av att köpa böckerna nedan, var vänlig skicka ett mail till maria@ginzburg.se

Paint Prague in watercolor - Malujeme Prahu akvarelem

Paint Prague in watercolor - Malujeme Prahu akvarelem

Maria Ginzburgs nya bok om akvarellmålning har just givits ut av bokförlaget Grada – en av dm största bokförlagen i Tjeckien och Slovakien. Med sin nya bok lär konstnärinnan ut de praktiska och teoretiska grunderna steg för steg. Boken är rikt illustrerad och innehåller 96 sidor, mer än 100 illustrationer i färg + scheman. Texten är på engelska med översättning till tjeckiska. Det är hur som helst bilderna som berättar mest.

Du hittar till exempel förslag på färgblandningar och när du ska måla på vått eller torrt papper. Du lär dig att på ett enkelt sätt måla stadsmotiv och arkitektoniska detaljer som kupoler, spiror och broar samt naturelement som himmel, vatten, ljus och speglingar. På illustrationerna kommer du att se hur ljuset påverkar färgerna i ett motiv vilket hjälper dig att fånga ett vackert ögonblick. Enkla övningar, praktiska tips och demonstrationer av tekniken steg för steg gör det lättare för dig att göra framsteg i ditt akvarellmåleri.

Även om du inte bor i Prag, om du målar i ett annat medium eller inte målar alls hoppas vi att du kommer att finna glädje och inspiration i Maria Ginzburgs akvarelltolkningar av stadsmotiven.

Storlek 210x300 mm
Pris: 150 SEK + porto 90 SEK
Stora boken om att måla i akvaerell MÅLA AKVARELL - SVENSKA LANDSKAP, STADSMOTIV, BLOMMOR OCH FRITT MÅLERI

Akvarellfärger har en genomskinlighet och en lyster som många tycker om. Effekten av att måla på fuktigt papper gör också akvarelltekniken unik, det går att få till överraskande effekter som knappast är möjliga med andra typer av måleri. Maria Ginzburg är mästare på alla former av akvareller och delar här engagerat och pedagogiskt med sig av sina kunskaper med tydliga steg-för-steg-anvisningar och enkla övningar. Här får du lära dig mer om:
  • Färger och färgblandningar
  • Bildkomposition
  • Att måla i naturen
  • Fritt måleri
  • Blomstermotiv
  • Att resa och måla
Klicka på boken för att se ett urval av innehållet

Pris 190 kr + porto (95 kr)

TIDIGARE UTGIVNA BÖCKER
Stora boken om att måla i akvaerell
Måla fyra årstider i akvarell
Börja måla i akvarell
Nu är den här - boken som innehåller det bästa och viktigaste ur konstnären och författaren Maria Ginzburgs tidigare fem böcker om akvarellmåleri. Dessutom är den kompletterad med nya teman och bilder - bland annat om hur man målar modell.

Boken omfattar allt du vill måla - landskap, porträtt, blommor, stilleben och stadsmotiv. Teoretiska kunskaper och praktiska tips växlas med övningar som målas steg för steg. Färglära, komposition, perspektiv, goda råd om penslar och akvarellpapper - en komplett bok om att måla i akvarell.

Pris 150 kr + porto (95 kr)

Med årstiderna som tema och med lätta steg för steg-instruktioner visar konstnären Maria Ginzburg hur man kan måla fina stämningsmotiv från den nordiska naturen. Moln, vattenspeglingar, skuggor i snötäcken, och otaliga ljuseffekter kan lätt återges med akvarellfärger.

Måla fyra årstider i akvarell är en bok både för nybörjaren och för den mer avancerade akvarellmålaren. Boken är lika vackert illustrerad som Marias tidigare böcker.

Pris 120 kr + porto (70 kr)

Med denna utmärkta nybörjarbok i akvarellmålning lär konstnären Maria Ginzburg ut de praktiska och teoretiska grunderna steg för steg. Färglära, material, akvarellteknik, komposition, enklare perspektivövningar, målning på torrt respektive vått papper, ja, det mesta man behöver kunna för att våga börja med och känna sig lockad av akvarellmålning.

Lär dig måla det vackra svenska landskapet, skärgårdsmotiv med röda stugor, blommor, vågor och hav m.m.

Pris 120 kr + porto SLUTSÅLD

Sverige - en resa i ord och bild
Måla akvareller - porträtt, landskap, stadsmotiv, röda stugor
Måla blommor i akvarell
Vad är typiskt för Sverige? Svaren är lika många som skiftningarna i det svenska landskapet. I den här praktfulla presentboken fångar den omtyckta akvarellkonstnären Maria Ginzburg skönheten och särprägeln i Sveriges alla landskap.

Följ med på en resa till några av de vackraste och mest intressanta platserna i vårt land.Följ med till gamla slott, mäktiga vattenfall, grånande fäbodar och snöklädda fjälltoppar...

Pris 120 kr + porto SLUTSÅLD

MÅLA AKVARELLER lär ut hur man målar PORTRÄTT och STADSMOTIV. Illustrerad med motiv från svenska stadsmiljöer, röda stugor, landskap etc. Går djupare in på perspektivläran.

Pris 120 kr + porto SLUTSÅLD

MÅLA BLOMMOR I AKVARELL går djupare in på akvarellmaterialer, färglära, komposition. Boken är illustrerad med akareller med blom- och interjörmotiv.

Pris 120 kr + porto SLUTSÅLD

Måla i akvarell
   
MÅLA I AKVARELL handlar om grundläggande principer i akvarellmåleri och är rikt illustrerad med akvareller från svensk natur. Perspektiv, material, färglära och komposition behandlas.

Pris 120 kr + porto SLUTSÅLD