Här kan du hitta penslar av ekorrhår och mårdhår, som är de allra finaste redskap för akvarellmålare. Förmågan att forma en fin spets innebär att man kan måla både tjocka linjer och fina detaljer. På grund av mikroskopiska taggar på varje strå håller de kvar mycket mer vätska än motsvarande syntetpenslar. Ekorrhårspenslar (kallas även petit gris pur) tillverkas av hår som kommer från sibiriska ekorrar. Mårdhårspenslar (kallas även kolinsky) tillverkas av hår som kommer från den sibiriska minken eller den tatariska mården. Dessa djur lever i kallt klimat och behöver en päls som kan stå emot ruskväder. Därför har de en spänstig typ av hår som är kort och lätt böjt och smalnar av från roten mot spetsen. Hår till penslar tas från svansen. De olika penseltyperna har fått sina benämningar efter metallhylsan och spetsen. Den runda penseln har en rund hylsa och fin spets. Den flata penseln har en tillplattad hylsa och är fyrkantig eller mejselformad i spetsen. Handtaget är tillverkat av ytbehandlat trä (björk) och spetsen hålls i hylsor av förnicklad mässing.(Paul Riley ”Måla blommor i akvarell”).Ekorrhårpenslar
Är mjuka och elastiska. Passar mycket bra för de flesta typer av akvarellmåleri. Man kan röra dem i nästan alla riktningar utan att spetsen förlorar kontakten med papperet.
Runda penslar Den runda penseln är speciellt bra att ”teckna” med på grund av sin spänst och de fina sträck den kan åstadkomma. Vi har 9 olika storlekar. Storleksnummer visar diametern av spetsen vid anslutning till metallhylsan (mm).

NrPris (inkl. moms)
220:-
330:-
440:-
550:-
660:-
770:-
880:-
9100:-
10120:-
11160:-

Flata penslar Penslarna har en tillplattad hylsa och är fyrkantiga i spetsen. Den flata penseln kan användas i hela sin bredd för att täcka större partier. Vrider man penseln i rörelse kan man få fram olika avsmalnande former. Vi har 3 olika storlekar. Numreringen visar bredden av spetsen vid anslutning till metallhylsan (mm).

NrPris (inkl. moms)
20130:-
22160:-
24190:-


Mårdhårpenslar med extra långt hår
Mårdhårpenslar är spänstigare än de av ekorrhår. Detta och extra längden av hår gör dem oslagbara för att dra smala, långa, vågiga linjer och för findetaljering. Vi har två storlekar. Storleksnummer visar diameter av spetsen vid anslutning till metallhylsan (mm).

NrPris (inkl. moms)
160:-
280:-


Porto tillkommer beroende på beställning. (15 –60 kr)
  [FÄRGER]