Böcker om akvarellmåleriOm du är intresserad av att köpa böckerna nedan, var vänlig skicka ett mail till maria@ginzburg.se

Stora boken om att måla i akvaerell MÅLA AKVARELL - SVENSKA LANDSKAP, STADSMOTIV, BLOMMOR OCH FRITT MÅLERI

Akvarellfärger har en genomskinlighet och en lyster som många tycker om. Effekten av att måla på fuktigt papper gör också akvarelltekniken unik, det går att få till överraskande effekter som knappast är möjliga med andra typer av måleri. Maria Ginzburg är mästare på alla former av akvareller och delar här engagerat och pedagogiskt med sig av sina kunskaper med tydliga steg-för-steg-anvisningar och enkla övningar. Här får du lära dig mer om:
  • Färger och färgblandningar
  • Bildkomposition
  • Att måla i naturen
  • Fritt måleri
  • Blomstermotiv
  • Att resa och måla
Klicka på boken för att se ett urval av innehållet

Pris 190 kr + porto (95 kr)

TIDIGARE UTGIVNA BÖCKER
Stora boken om att måla i akvaerell
Måla fyra årstider i akvarell
Börja måla i akvarell
Nu är den här - boken som innehåller det bästa och viktigaste ur konstnären och författaren Maria Ginzburgs tidigare fem böcker om akvarellmåleri. Dessutom är den kompletterad med nya teman och bilder - bland annat om hur man målar modell.

Boken omfattar allt du vill måla - landskap, porträtt, blommor, stilleben och stadsmotiv. Teoretiska kunskaper och praktiska tips växlas med övningar som målas steg för steg. Färglära, komposition, perspektiv, goda råd om penslar och akvarellpapper - en komplett bok om att måla i akvarell.

Pris 150 kr + porto (95 kr)

Med årstiderna som tema och med lätta steg för steg-instruktioner visar konstnären Maria Ginzburg hur man kan måla fina stämningsmotiv från den nordiska naturen. Moln, vattenspeglingar, skuggor i snötäcken, och otaliga ljuseffekter kan lätt återges med akvarellfärger.

Måla fyra årstider i akvarell är en bok både för nybörjaren och för den mer avancerade akvarellmålaren. Boken är lika vackert illustrerad som Marias tidigare böcker.

Pris 120 kr + porto (70 kr)

Med denna utmärkta nybörjarbok i akvarellmålning lär konstnären Maria Ginzburg ut de praktiska och teoretiska grunderna steg för steg. Färglära, material, akvarellteknik, komposition, enklare perspektivövningar, målning på torrt respektive vått papper, ja, det mesta man behöver kunna för att våga börja med och känna sig lockad av akvarellmålning.

Lär dig måla det vackra svenska landskapet, skärgårdsmotiv med röda stugor, blommor, vågor och hav m.m.

Pris 120 kr + porto SLUTSÅLD

Sverige - en resa i ord och bild
Måla akvareller - porträtt, landskap, stadsmotiv, röda stugor
Måla blommor i akvarell
Vad är typiskt för Sverige? Svaren är lika många som skiftningarna i det svenska landskapet. I den här praktfulla presentboken fångar den omtyckta akvarellkonstnären Maria Ginzburg skönheten och särprägeln i Sveriges alla landskap.

Följ med på en resa till några av de vackraste och mest intressanta platserna i vårt land.Följ med till gamla slott, mäktiga vattenfall, grånande fäbodar och snöklädda fjälltoppar...

Pris 120 kr + porto SLUTSÅLD

MÅLA AKVARELLER lär ut hur man målar PORTRÄTT och STADSMOTIV. Illustrerad med motiv från svenska stadsmiljöer, röda stugor, landskap etc. Går djupare in på perspektivläran.

Pris 120 kr + porto SLUTSÅLD

MÅLA BLOMMOR I AKVARELL går djupare in på akvarellmaterialer, färglära, komposition. Boken är illustrerad med akareller med blom- och interjörmotiv.

Pris 120 kr + porto SLUTSÅLD

Måla i akvarell
   
MÅLA I AKVARELL handlar om grundläggande principer i akvarellmåleri och är rikt illustrerad med akvareller från svensk natur. Perspektiv, material, färglära och komposition behandlas.

Pris 120 kr + porto SLUTSÅLD